Автор: Джейн Кърби, Ребека Томас, independent.co.uk Следвайте Гласове в ТелеграмИзвестен лекар от спешно

...
Автор: Джейн Кърби, Ребека Томас, independent.co.uk Следвайте Гласове в ТелеграмИзвестен лекар от спешно
Коментари Харесай

Индипендънт: Дългото чакане пред спешните отделения във Великобритания убива 250 души на седмица

Автор: Джейн Кърби, Ребека Томас, independent.co.uk Следвайте " Гласове " в Телеграм

Известен доктор от незабавно поделение предизвестява, че пациентите са изложени на „ предотвратима щета “.

Над 250 пациенти седмично евентуално са умряли в Англия през предходната година заради дългото очакване в незабавно поделение за болнично легло, сочи ново изследване.

Изследване на Royal College of Emergency Medicine (RCEM) споделя, че пациентите получават увреждания заради прекараните часове в незабавните отделения, изключително в случаите, когато е било взето решение да бъдат признати в болница.

Планът за възобновяване на Националната здравна работа си слага за цел през март 76% от пациентите, посещаващи незабавно поделение, да бъдат признати, трансферирани или изписани в границите на четири часа. Този брой ще нарасне до 78% през март следващата година, с цел да отговори на рецензиите, че не е задоволително упорит.

Но цифрите от предишния месец разкриват, че единствено 70,9% от пациентите са били прегледани в тази времева рамка.
През февруари броят на хората, чакали повече от 12 часа в незабавни отделения от идването си до прегледа си, приемането или изписването си, е 149 075. През януари тази цифра е достигнала 174 110.

Новината идва след серия от истории в „ The Independent “, разкриващи мащаба на доверието и дългите чакания в незабавни отделения с почти 15 000 смъртни случая през 2022 година, или към 500 на седмица, на пациенти, чакали повече от 12 часа.

За новото нарастване на несъразмерните смъртни случаи RCEM употребява изследване измежду над 5 милиона пациенти на Националната здравна работа, оповестено в „ Emergency Medicine Journal “ (EMJ) през 2021 година.
То разкрива, че има един непотребен смъртен случай на всеки 72-ма пациенти, прекарали до 12 часа в незабавни отделения.
Рискът от гибел стартира да се усилва след петия час и се утежнява при по-продължително очакване.

Спешните отделения в Англия непрекъснато пропущат задачите си, сочат данните

През 2022 година съгласно RCEM, употребявайки тази калкулация, евентуално 300 до 500 ненужни смъртни случаи са се случили в Англия всяка седмица, само че от този момент колежът е провел одит за Свобода на информацията измежду сдруженията на Националната здравна работа (НЗС), с цел да посочи тази цифра.
Така се открива, че 65% от хората, чакащи 12 часа или повече в незабавно поделение, са пациенти, чакащи за болнично легло.

Данните на НЗС за Англия демонстрират, че повече от 1,5 милиона пациенти са чакали 12 часа или повече в огромните незабавни отделения през 2023 година, което значи, че над един милион от тях са чакали за легло.

RCEM пресмята, че в случай че вземем единствено пациентите, чакащи за банкет, е евентуално всяка седмица през 2023 година да са се случили приблизително по 268 ненужни смъртни случаи, което е „ единствено със 17 по-малко от 2022 година, когато е прибавен същият способ “.
Колежът прибавя, че пациенти, чакали в кола за спешна помощ, „ каквито има с хиляди “, не са включени в изчисленията, само че също са изложени на риск от увреждане.

RCEM съобщи, че общите оценки евентуално са консервативни.

Д-р Ейдриън Бойл, президент на RCEM, сподели: „ Ненужно дългото очакване продължава да слага пациентите в риск от съществено увреждане. Малките усъвършенствания в четиричасовата общоприета процедура по приемане не са значими, в случай че има толкоз доста хора, чакащи повече от 12 часа. Усилията и средствата би трябвало да отидат там, където вредата е най-голяма. “

Ейдриън Бойл споделя, че пациентите са изложени на предотвратима щета

Той прибавя: „ Директната корелация сред чакането и рейтинга на смъртността е очевидна. Пациентите са подложени на предотвратима щета. “

„ Нужна е незабавна намеса, която да постави хората преди всичко. Пациенти и личен състав не би трябвало да понасят следствията от незадоволителното финансиране и дефицита на запаси. Не можем да продължаваме да се сблъскваме с неравнопоставеност в грижата, предотвратими забавяния и гибел. “

Говорител на НЗС сподели: „ Наблюдаваме доста увеличение в търсенето на незабавна и неотложна здравна помощ, като визитите през февруари са се нараснали с 8,6% спрямо предходната година, а признатите по неотложност пациенти – със 7,7 %. Последните оповестени данни демонстрират, че нашият проект за възобновяване на незабавната и неотложна здравна помощ, подсилен с в допълнение финансиране, с повече кревати и потенциал, и с по-широко потребление на ограничения като еднодневна незабавна здравна помощ, води до усъвършенстване, както и до продължение на работата с сътрудниците ни от общинските и обществените грижи за изписване на пациенти, когато те са в положение да се приберат у дома, освобождавайки кревати за други пациенти. “„ Причините за несъразмерната смъртност се дължат на няколко разнообразни фактора и по тази причина е редно специалистите от Националната статистическа работа – като изпълнителен орган на статистическата работа – да продължат да проучват тези аргументи. “ 

Инфо: independent.co.uk

Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР